Wyposażenie piekarń

Tace i formy wypiekowe

W zależności od potrzeb i rodzaju pieczywa sprzęt wypiekowy może być wykonany zarówno z aluminum (zalety: szybkie nagrzewanie i stygnięcie, dobre rozprowadzenie ciepła, mały ciężar), jak też stali – między innymi nierdzewnej (zalety: duża akumulacja ciepła, duża wytrzymałośc mechaniczna).

Wykonujemy między innymi:

1. Formy wypiekowe

Spawane, według wymiarów użytkownika, z dodatkowym utwardzeniem brzegów


2. Zestawy form wypiekowych

Z dowolną ilością form, dostosowane do zawieszania na półkach pieców obrotowych lub przygotowane do podbierania w piecach ceramicznych. Opracowana w ANT konstrukcja wydatnie podwyższa ich stabilność mechaniczną.


3. Formy tostowe

Z pokrywą, o typowym rozmiarze foremek (240x100x100 lub 290x100x100), jak też zgodne z wymaganiami Użytkownika. Prosty i niezawodny system zamykania pokryw.


4. Tace wypiekowe lite i perforowane

O typowych rozmiarach i grubościach blachy, jak też wersje na stelażu pozwalające na uzyskanie dużych rozmiarów (w tym 750x870, 1000x900 itp.)


5. Tace wypiekowe bagietkowe

Na stelażu profilowym wydatnie podnoszącym odporność mechaniczną. Ilość fal i ich rozmieszczenie (wzdłuż, w poprzek) według wymagań użytkownika. Także - tace bagietkowe do mrożenia.


6. Aparaty wsadowe

Wykonane na przeciwstawnych profilach aluminiowych, dających dużą wytrzymałość mechaniczną; dowolnej długości i szerokości z różnymi typami zabieraków. Pokrycie wierzchnie – bawełna techniczna.


7. Regeneracja pokryć antyadhezyjnych zarówno teflonowych jak i silikonowych

Kontakt

Używamy plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość.
Kontynuując korzystanie z naszej strony, zgadzasz się z naszą polityką dotyczącą plików typu cookies.