Wyposażenie piekarń
Tace i formy wypiekowe
W zależności od potrzeb i rodzaju pieczywa sprzęt wypiekowy może być wykonany zarówno z aluminum (zalety: szybkie nagrzewanie i stygnięcie, dobre rozprowadzenie ciepła, mały ciężar), jak też stali – między innymi nierdzewnej (zalety: duża akumulacja ciepła, duża wytrzymałośc mechaniczna).
Wykonujemy między innymi:
2. Zestawy form wypiekowych
Z dowolną ilością form, dostosowane do zawieszania na półkach pieców obrotowych lub przygotowane do podbierania w piecach ceramicznych. Opracowana w ANT konstrukcja wydatnie podwyższa ich stabilność mechaniczną.
3. Formy tostowe
Z pokrywą, o typowym rozmiarze foremek (240x100x100 lub 290x100x100), jak też zgodne z wymaganiami Użytkownika. Prosty i niezawodny system zamykania pokryw.
4. Tace wypiekowe lite i perforowane
O typowych rozmiarach i grubościach blachy, jak też wersje na stelażu pozwalające na uzyskanie dużych rozmiarów (w tym 750x870, 1000x900 itp.)
5. Tace wypiekowe bagietkowe
Na stelażu profilowym wydatnie podnoszącym odporność mechaniczną. Ilość fal i ich rozmieszczenie (wzdłuż, w poprzek) według wymagań użytkownika. Także - tace bagietkowe do mrożenia.
6. Aparaty wsadowe
Wykonane na przeciwstawnych profilach aluminiowych, dających dużą wytrzymałość mechaniczną; dowolnej długości i szerokości z różnymi typami zabieraków. Pokrycie wierzchnie – bawełna techniczna.
Kontakt